Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
10:39 am

U novoj sredini ga čeka legendarni Austrijanac, a u klubu je i sin od bivšeg trenera Hajduka

Piše D. F.

Marin Ljubičić otišao je na posudbu u LASK. Posao je dogovorila agencija Stars&Friends i njihov zastupnik Ante Peša, a mladi Hajdukov napadač stiže u Linz kao zamjena za Marka Raguža

Raguž je otišao u Austriju Beč u transferu vrijednom nešto više od milijun eura, te je LASK u potrazi za ‘killerom’ posegnuo za Ljubičićem. Trener LASK-a je Dietmar Kuhbauer, poznati austrijski igrač koji je na klupu stigao u svibnju ove godine. Prethodno je vodio Rapid iz Beča. 

U novoj sredini Ljubičića čekaju i dvojica Hrvata. Jedan je Dino Burić. Sin bivšeg trenera Hajduka Damira Burića u LASK-u radi kao pomoćnik sportskog direktora. U klubu je i fizioterapeut Ivan Porobija

Proteklu sezonu LASK je završio na osmom mjestu, nakon što su dvije godine uzastopno bili četvrti, te su igrali vrlo zapaženu ulogu u Europi. U sezoni 2019/20 bili su na korak do ulaska u Ligu prvaka. U playoffu ih je zaustavio Club Brugge, te su svoj put nastavili u skupinama Europske lige. 

Ždrijeb ih je spojio zajedno sa Sportingom, PSV-om i Rosenborgom, a na kraju su završili prvi u skupini, te su izborili šesnaestinu finala. Tu su bili bolji od AZ Alkmaara, da bi ih u osmini finala zaustavio Manchester United. Sezonu nakon također su igrali u skupini Europske lige i u vrlo zahtjevnoj grupi s Tottenhamom, Antwerpom i Ludogoretsom osvojili deset bodova što je bilo dovoljno za treće mjesto. 

Protekle sezone igrali su u skupinama Konferencijske lige. U grupi s Maccabijem iz Tel Aviva, HJK-om iz Helsinkija i Alashkertom zauzeli su prvo mjesto. U osmini finala bolja je bila Slavia Prag.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)