Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
2:46 pm

Gluhe olimpijke i olimpijci na primanju u Županiji

Piše I. I.

Danas je u zgradi Splitsko-dalmatinske županije upriličen svečani prijem za gluhe olimpijke i olimpijce sa OI gluhih u brazilskom Caxias do Sulu. Hrvatsku rukometnu reprezentaciju, peterostruke osvajače zlatne medalje su predstavljali: Pero Jukić, Ilija i Mateo Perak, Patrik Radić, Marjan Turković i Oliver Lušić.

Taekwondo reprezentativka Matea Kolovrat je donijela zlatnu medalju, a Petra Goleš srebrnu medalju.

Okupljene je na početku srdačno pozdravila i predstavila sportaše i trenere Melani Turković, predsjednica Sportske udruge gluhih SDŽ. Predsjednik Hrvatskog kluba gluhih olimpijaca i vođa puta za OIG Brazil, Marijo Lušić se obratio riječima zahvale Blaženku Bobanu iako župan, zbog ranije preuzetih obveza, nije stigao biti domaćin današnjem prijemu. U njegovo ime olimpijce, trenere i članove uprave Sportske udruge gluhih SDŽ primili su zamjenik župana Stipe Čogelja i pročelnik upravnog odjela za prosvjetu, šport, kulturu i tehničku kulturu, Tomislav Đonlić. Lušić je zahvalio županu, zamjeniku i pročelniku za sve što je Županija do sada činila i čini na izjednačavanju položaja svih sportaša. 

– Poznato je kako su grad Split i Splitsko-dalmatinska županija rasadnik sportskih talenata. Hvala vam što nas podupirete, a mi se nastojimo odužiti tako da svugdje u svijetu pronosimo ime i sve ljepote i znamenitosti naših gradova, naše županije i cijele Lijepe naše. Važni su nam uspjesi jer se o njima piše i govori, ali nam je jednako važan svaki sportaš koji svojim trudom, zalaganjem pokazuje svoj gluhoj djeci da mogu biti jednako uspješna. Zato je važno i na ovaj način, putem medija, još jednom pozvati sviju da nam se priključe, da se angažiraju kroz razne klubove u kojim nauče pobjeđivati ali i gubiti, padati i ustajati se, biti ustrajni do kraja – kazao je Lušić te  pozvao sve sportaše na daljnji ustrajan, ozbiljan rad i angažman koji će zasigurno rezultirati nekim budućim uspjesima na Olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima.

Stipe Čogelja je poželio svima dobrodošlicu te im čestitao na osvojenoj zlatnoj medalji u rukometu, i zlatnoj i srebrnoj medalji u taekwondou. 

– Vaš entuzijazam treba pretvoriti u sustavan pristup u radu  s mladim sportašima. Pripremajući se za ovo primanje pogledao sam vaše Facebook stranice i ostao zadivljen energijom, angažmanom, zajedništvom  i pristupom kojim šaljete poruku svim mladima da je uz predan rad i ljubav prema sportu, samo nebo granica. Vi ste najbolji glasnici grada Splita, naše županije i cijele Hrvatske po cijelom svijetu i na tomu vam od srca zahvaljujem. Županija je i do sada pratila vaš rad, vaše izvrsne uspjehe i mogu samo ponoviti što vam je i župan obećao: u svakom pogledu ćemo raditi na potpunom izjednačavanju gluhih sa svim ostalim našim vrsnim sportašima. Tu smo da s vama dijelimo radost pobjeda ali i da otklanjamo svaku poteškoću i prepreku na koju naiđete u svom radu – poručio je Čogelja.

Đonlić se pridružio čestitkama splitskom Savezu gluhih te je istaknuo kako su njihovi rezultati plod kontinuiranog predanog rada i da zasigurno možemo i u budućnosti očekivati ovako sjajne rezultate, koje će Županija nastaviti poticati i pratiti stalnom potporom sukladno proračunskim mogućnostima.

Uz sve spomenute, današnjem prijemu su nazočili i Miro Opačak, tajnik Sportske udruge gluhih SDŽ, Veljko Laura, trener taekwondoa i Ana Tomić prevoditeljica znakovnog jezika.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)