Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
10:57 pm

Verstappen nastavio pobjednički niz u Montrealu, Hamilton konačno stigao do postolja

Max Verstappen nije imao konkurenciju na stazi u Montrealu. Prvi na startu, prvi u finišu. Nakon što je trka ponovno započela po izlasku sigurnosnog automobila, posljednjih 16 krugova za leđima mu je opasno puhao Carlos Sainz, no njegov Ferrari ni u jednom trenutku nije ozbiljno zaprijetio aktualnom svjetskom šampionu. 

S petom pobjedom u posljednjih šest trka, Verstappen sada već ima ogromnu prednost pred drugoplasiranim u poretku, momčadskim kolegom Sergio Perezom, koji nije imao svoj vikend u Kanadi. Mučio se u kvalifikacijama, a potom ga je u osmom krugu izdao bolid. 

Do drugog postolja ove sezone i trećeg mjesta dovezao se Lewis Hamilton. Mercedes još nije u formi da se upusti u borbu s Red Bullom i Ferrarijem, no George Russell marljivo skuplja bodove i ove sezone nije završio trku ispod petog mjesta. U Kanadi je bio četvrti i u poretku ima tek 15 bodova manje od Charlesa Leclerca koji se nakon prvih trka sezone činio kao siguran kandidat za titulu. 

Leclerc nije imao obećavajući start u Montrealu. Krenuo je iz posljednjeg reda, kroz trku se probijao u poretku i na koncu završio na petom mjestu. S deset novih bodova sada zaostaje 49 bodova za vodećim Verstappenom. 

Šesto i sedmo mjesto zauzeli su vozači momčadi Alpine, Esteban Ocon i Fernando Alonso, koji je u trku krenuo s drugog mjesta. Očekivalo se dosta od starog majstora, koji je jučer briljirao na kvalifikacijama po pljusku. Alonso je danas u trci bio solidan, no ostao je predugo na stazi s potrošenim gumama i potonuo u poretku. 

Dobar vikend u Kanadi imali su i vozači Alfa Romea, Valtteri Bottas i Kinez Zhou Guanyu. Osvojili su osmo i deveto mjesto, deseti je bio Kanađanin Lance Stroll u Aston Martinu. 

Do ljetne stanke ostale su još četiri klasične trke u srpnju, Silverstone, Red Bull Ring, Paul Ricard i Hungaroring. Verstappen je u pobjedničkom zaletu i čini se kao da ga u pohodu ka novom naslovu može zaustaviti tek vlastiti bolid.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)