Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
4:20 pm

Nova katastrofa Ferrarija, do polovice utrke na ulicama Bakua ostali su bez oba bolida

Totalni potop doživjela je momčad iz Maranella na ulicama glavnog grada Azerbejdžana. Tehnički kvar zaustavio je oba Ferrarija u Bakuu. Najprije je u 9. krugu otkazala hidraulika na bolidu Carlosa Sainza, koji je držao četvrto mjesto u utrci, a potom je u 20. krugu zadimio i Ferrari Charlesa Leclerca, koji je u tom trenutku bio vodeći. 

Leclerc je jučer bio uvjerljivo najbrži u kvalifikacijama te zauzeo ‘pole position’. Na startu je bolju reakciju imao Perez, koji se s drugog mjesta uspio probiti ispred Leclerca do prvog zavoja. Vozač Ferrarija vratio se na prvu poziciju nakon što je promijenio gume dok se sa staze uklanjao bolid Carlosa Sainza. 

Nakon što je Leclerc odustao zbog kvara, gledali smo još jednu tipičnu ovosezonsku utrku. Verstappen i Perez suvereno su odvozili do kraja i zauzeli prva dva mjesta. Meksikanac je osvojio i bod za najbrži krug te je u poretku preskočio Leclerca i sada drži drugo mjesto iza Verstappena. 

Treći je bio sjajni George Russell, koji je sve trke ove godine završio u topu 5. Momčadski kolega Lewis Hamilton do cilja je došao četvrti, na kraju se jedva izvukao iz svog Mercedesa. Tijekom trke žalio se na velike bolove u leđima i pretvrdo podešeni bolid. 

Formula 1 seli idući tjedan preko Atlantika u Kanadu. Verstappen je vodeći u poretku sa 150 bodova, drugi je Perez sa 129, a Leclerc treći sa 115 bodova. George Russell je četvrti s 99, a Sainz peti s 83 boda. Hamilton je šesti sa 62 boda.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)