Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
8:27 am

Hrvatska svladala Češku u gostima i izborila polufinale Zlatne lige

Piše N.M.

Ovo je svakako bila najbolja igra hrvatske reprezentacije u ovom ciklusu, a četvrti set domaće će igračice Češke još zasigurno dugo pamtiti. Bila je igra u jednom smjeru gdje je Hrvatska pokazala sav svoj raskošni talent kojim raspolaže. Velika pobjeda i pravi revanš Čehinjama za poraz od 0:3 u 1. kolu Zlatne skupine B Europske lige u Varaždinu. Pobjeda kojom su Hrvatice izborile polufinale Zlatne Europske lige jer se Final Four u Ukrajini, dogovoren puno ranije, neće odigrati zbog svima znanih razloga. 

U otvaranju prvog seta Hrvatska je imala dva puta osjetnije vodstvo, 8:5 i 14:11, dovoljno da domaće igračice uvedu u laganu nervozu. No, tada su naše malo stale, a domaće prvo izjednačile na 14:14, te tada na neugodne servise srednje blokerice Trnkove otišle do nedostižnih 22:17 i krajnih 25:20. Vidjele su Hrvatice da se u Zlinu i te kako mogu revanširati Čehinjama za prijašnji poraz i da je domaći sastav u prvom setu spasio samo nevjerojatno dobri servis Trnkove i njena tri asa. Zato su naše još pojačale agresivnost u nastavku susreta.

Velika se borba vodila u tom drugom setu, Hrvatska ima +3 (17:14) i tu je ključ pobjede u ovom periodu igre. Domaće su morale riskantnije odigrati, hrvatski blok odlično funkcionira, napad također i na kraju s dva poena Josipe Marković za 25:23 Hrvatska izjednačava na 1-1 u setovima.

Osokoljene tim setom Hrvatice pojačavaju još tempo u nastavku, polako lome Čehinje poen po poen. U finišu, nakon do tada rezultatski skoro izjednačene igre odlaze na 25:20.

A nakon što su povele s 2-1 u setovima naše reprezentativke odigrale su maestralni četvrti set u kojem su imale ogromno vodstvo od 15:5 i 20:6. Čehinje su grogirane, deklasirane i jednostavno nemaju nikakav suvisao odgovor na briljantnu partiju hrvatske izabrane vrste. Čehinje su ušle u naš mlin i do kraja se nisu snašle. Zapravo jedva su čekale da ta njihova agonija završi. Završila je na 25:12 za hrvatskih velikih 3-1 u setovima.

Hrvatska je na kraju bolje servirala, 9 aseva prema 5 Čehinja, blokirala (13-8), napadala (52-47), manje griješila (20-21) i imala bočlji prijem servisa (42-27%). Mika Grbavica sa 16 poena najučinkovitija, ali uz nju sjajne Josipa Marković i Martina Šamadan sa po 13 poena, te Laura Miloš i Božana Butigan sa 12.

Za Hrvatsku su igrale: Mika Grbavica, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Astrid Popić, Dijana Karatović, Beta Dumančić, Josipa Marković, Martina Šamadan, Lea Deak, Vedrana Jakšetić, Bruna Ana Vranković, Izabela Štimac, Natalija Tomić. Izbornik Hrvatske je Ferhat Akbas, pomoćni treneri su Kawka Przemyslaw te Matela Piotr, fizioterapeut Francesco Zucca, a menadžer tima Frane Žanić.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)