Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
5:30 pm

Aurelio De Laurentiis: Koulibaly i Mertens moraju izabrati između Napolija i novca

Napoli je sezonu Serie A završio na trećem mjestu sa 79 bodova. Dugo su bili u utrci za naslov, neko vrijeme su čak i proveli na prvom mjestu, ali se kobnim pokazala ‘crna rupa’ kada su u tri susreta protiv Fiorentine, Rome i Empolija uzeli samo jedan bod. Po završetku sezone je svoje impresije iznio Aurelio De Laurentiis, vlasnik Napolija.

Kako ste zadovoljni ovogodišnjom sezonom?

Ne možemo biti nezadovoljni. Radimo sve da osvojimo naslov, ali nećemo upasti u depresiju što nismo osvojili. Kvalificirali smo se za Ligu prvaka i već sada planiramo napasti titulu sljedeće godine.  Možda smo mogli i ove sezone osvojiti da nismo izgubili neke utakmice koje smo trebali dobiti, no isto tako smo dobili neke u kojima smo trebali izgubiti. Najlakše je kritizirati trenera, no Luciano Spalleti je napravio dobar posao.

Koulibalyu i Mertensu ugovor ističe na kraju sljedeće sezone. Da li će ga produžiti ili će otići na ljeto besplatno kao sada Insigne? 

Mi im ne možemo ponuditi onoliko koliko daju klubovi iz samog vrha europskog nogometa. Mi smo im ponudili onoliko koliko smo mogli, sada je sve na njima. Oni moraju odlučiti dali im je bitan samo novac, ili su im bitne i druge stvari poput okruženja koje im je donijelo toliko puno zadovoljstva i koje ih je pretvorilo u odlične kako igrače. Pričamo i s Ospinom i s Ruizom, želimo ih zadržati obojicu.

Razmatrate li pojačanja? Šuška se da bi se mogao vratiti Cavani?

Razgovaramo s Bernardeschijem već nekoliko tjedana. Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati. Što reći za Cavanija, ja ga obožavam, no nije isto dovesti golmana od 35 godina i napadača. Ako stariji igrač ne igra, to može dovesti do nemira u svlačionici. Vidjet ćemo što će reći Spalleti.

Ancelotti je osvojio Ligu prvaka s Realom.

Jest i svaka mu čast. Ja sam ga doveo u Napoli za puno manju plaću u odnosu na ono što je imao u Realu. Šteta što su mu navijači  zviždali za drugo mjesto iza Juventusa koji je bio favoriziran na brojne načine. Najvažnije je da smo se rastali u korektnim odnosima.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)