Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
4:25 pm

Real će od UEFA-e zaraditi više od Liverpoola čak i ako izgubi u finalu

UEFA je objavila koliko će svi klubovi zaraditi od njenih nagrada u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Zanimljivo je da će Real više zaraditi od ‘redsa’ čak i ako izgube u finalu. Real će u slučaju poraza zaraditi 98 milijuna funti, dok će u slučaju pobjede dobiti više od 100 milijuna. Liverpool će u slučaju pobjede dobiti 93 milijuna, dok će u slučaju poraza dobiti ispod 90 milijuna.

Za ulazak u skupine svaki je klub dobio 13,1 milijun funti plus bonusi koji ovise o njihovom klupskom koeficijentu. Zatim su klubovi za svaku pobjedu u skupini dobivali 2,4 milijuna, a za remi 784 tisuće. Za prolazak skupine su dobivali 8,1 milijun, zatim za ulazak u četvrtfinale 9 milijuna, pa 10,5 milijuna za ulazak u polufinale i na kraju 13,1 milijun za ulazak u finale. UEFA pobjedniku finala Lige prvaka daje 3,8 milijuna funti. No postoje i bonusi bazirani na prijašnjim rezultatima u Ligi prvaka. Liverpool tu ne stoji loše s obzirom na to da mu je ovo treće finale u posljednje četiri sezone, no Real je apsolutni šampion jer je osvojio natjecanje četiri puta u posljednjih deset godina.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)