Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
10:55 am

Piše N.M.

Brucošica Ema Groznica tragično je preminula prošle godine zbog srčanih problema. Godinu dana nakon njene prerane i šokantne smrti, Studentski zbor Kineziološkog fakulteta iz Zagreba organizirao je 1. Memorijalni turnir Ema Groznica. Više od 90 sportaša prijavilo se za odbojku na pijesku. Njih čak 400 se odazvalo pozivu i došlo na turnir.

– Naša draga kolegica Ema nas je napustila prošle godine. Njena prerana smrt bila je šok za sve nas. Bila je omiljena među studentima. Ove smo se godine u njen spomen odlučili organizirati turnir u odbojci na pijesku kako bi skupili određenu svotu novaca za obitelj Groznica – ističe predsjednik studentskog zbora Martin Stojčević i dodaje: 

– Studentski zbor je tu za svakog studenta. Ovaj projekt radimo na prostoru koji nije uređivan i korišten već godinama. U suradnji s dekanom fakulteta Tomislavom Krističevićem, profesorima iz odbojke, tehničkom službom i Upravom smo očistili pozornicu, prostor, uredili terene i pripremili sve za turnir!

Turnir se igrao u kategorijama 2×2 i 3×3. Pobjednička ekipa u 3×3 kategoriji bila je ekipa Mezomorfi za koju su igrali Antonio Pilat, Sebastian Pavičić i Margareta Antunović. Pobjedu u kategoriji 2×2 odnijela je ekipa Pelin i med za koju su igrali Sven Abramović i Katarina Pavičić.

– Zahvaljujem svima u moje osobno ime i ime moje obitelji. Bilo nam je jako drago kada smo čuli da će se pokrenuti ovakva inicijativa i organizirati ovaj turnir koji nosi ime moje sestre. Pobjednicima odbojke na pijesku uručili smo medalje s Eminim likom. Ema je bila studentica Kineziološkog fakulteta – istaknula je sestra tragično preminule Eme, Iva Groznica.

Zajedništvo studenata Kineziološkog fakulteta iz Zagreba ovom je akcijom pokazalo kako je empatija i suradnja među studentima visoko na ljestvici na prioriteta. Nakon završenog sportskog dijela programa uslijedio je zabavni program i koncert uz druženje u Eminu čast.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)