Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
2:25 pm

NEMA POVRATKA Gradnja prvih 17 stanova POS-a u Solinu trebala bi uskoro početi

Piše P. I.

Osjećam zadovoljstvo, ponos i olakšanje što smo nakon toliko vremena danas došli u fazu da potpisujemo Aneks 2 ugovora s APN-om, a on znači da više nema povratka, izabran je izvođač radova na izgradnji 17 stanova iz programa poticane stanogradnje, kazao je solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević.

Podsjetio je kako je taj proces jako dugo trajao, još 2016. godine su donijeli odluku o uključivanju u program izgradnje POS-ovih stanova, potom su napravili sve potrebne predradnje, raspisali javni poziv za iskaz interesa, odredili listu prvenstva, potpisali najprije predugovor, pa ugovor s Agencijom za promet nekretnina.

– Jedan dugotrajni proces izrade glavnih projekata, ishođenja građevinske i uporabne dozvole. I onda smo došli u fazu kada je sve stalo. Naime, četiri puta je bio raspisivan natječaj za izvođača radova i sva četiri puta procijenjena cijena radova je bila niža za nekoliko milijuna kuna od licitirane. Napravili smo i korak dalje, prebacili smo na APN jedno atraktivno vlasništvo u samom centru Svetog Kaja, obvezali se kompletno komunalno opremiti postojeću lokaciju, isfinancirali smo dijelom i projektnu dokumentaciju. U suglasnosti s Gradskim vijećem donijeli smo odluku da ćemo dodatno sufinancirati s milijun i 600 tisuća kuna koje su nedostajali da bi se potpisao ugovor s izabranim izvođačem radova – opisao je Ninčević.

Očekuje da će nakon ovog potpisa krenuti vrlo brzo s radovima. Projekt je s PDV-om vrijedan nešto više od 14 milijuna kuna

– Raspisali smo jednostavnu nabavu za rušenje postojećeg objekta i vjerujem da će skoro biti srušen i lokacija dovedena u situaciju da se može krenuti s radovima. Rok za izvođenje radova po ugovoru s izvođačem je 400 kalendarskih dana, ali imamo obećanje da će napraviti sve da do kraja iduće godine projekt bude zaokružen. U sklopu projekta, osim 17 stanova, nalazi se jedan poslovni prostor za potrebe Grada Solina, prije svega za ljude koji žive u Mjesnom odboru Sveti Kajo. Mogu izraziti zadovoljstvo što smo konačno došli u fazu da su počeli radovi i da će 17 mladih obitelji napokon za godinu, godinu i nekoliko mjeseci riješiti svoje stambeno pitanje. Intenzivno radimo na pronalaženju drugih lokacija na kojima bi rješavali pitanje stambenog zbrinjavanja mladih obitelji, bilo da bismo to realizirali kroz program APN-a, odnosno POS-a, bilo na neki drugi način – zaključio je Ninčević.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)