Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
10:22 am

17. DAN ARHITEKATA Panel rasprava ‘Tržište nekretninama’ i ‘Ima li grada istočno od raja?’

Piše N.M.

Treći dan stručnog programa 24. međunarodnog sajma SASO 2021. posvećen je tržištu nekretnina, dok će se u popodnevnim satima, u sklopu 17. dana arhitekata održati predavanje ‘Ima li grada istočno od raja?’.

Panel rasprava ‘Tržište nekretninama’ održat će se u 11 sati u MUZA izložbenom prostoru, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore. U raspravi će sudjelovati predstavnici agencija za promet nekretninama, predstavnici Strukovne grupacije posrednika u prometu nekretninama HGK ŽK Split, bankarskog sektora te vanjskog i unutarnjeg uređenja nekretnina.

U popodnevnim satima predviđeno je stručno usavršavanje za arhitekte i inženjere koje će polaznicima, sukladno Pravilniku o stručnom usavršavanju osoba koje obavljaju poslove prostornog uređenja i gradnje Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, donijeti dva sata iz stručnog dijela i jedan iz regulative. Naime, obveznik stručnog usavršavanja dužan je u dvogodišnjem razdoblju, odnosno do kraja 2022. godine ostvariti najmanje dvadeset školskih sati edukacije, od čega se deset školskih sati odnosi na poznavanje tehničke regulative, a deset na stručno područje. 

Potom slijedi predavanje sponzora sajma SASO 2021 (Beton Lučko i Roca Hrvatska) i predavanje ‘Ima li grada istočno od raja?’ na kojem će o aktualnim splitskim urbanističkim temama govoriti Ivan Jurić iz Arhitektonskog biroa Ante Kuzmanića

‘Integracija obnovljivih izvora energije u NZEB zgrade tema je izlaganja doc. dr. sc. Mira Bugarina sa Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu. Potom će Marin Kaliterna iz Arhitektonskog biroa Ante Kuzmanića izlagati na temu ‘Zeleni projekti: arhitektonski prikaz projekta gradske plaže Žnjan u Splitu’. O zelenim projektima – arhitektonskom projektu hibridne bio pergole govorit će Jakov Matas i Grgur Butigan iz 2A1-BURO-a.

Cjelodnevni događaji uz MUZA-u obuhvaćaju Izložbu materijala, sustava i tehnologija integriranih u MUZA-u, praktične demonstracije uživo, NZEB cafe – kutak za pitanja te posjete grupa iz škola i/ili fakulteta.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)